Batterijen

In elk huishouden zijn ze te vinden: batterijen. Je gebruikt ze voor de klok die bij je thuis aan de muur hangt, de afstandsbediening van de tv, de rookmelder, en noem maar op. In ons assortiment vind je een ruim assortiment aan batterijen. Zo hebben wij onder meer AAA- en AA- batterijen, oplaadbare batterijen, knoopcelbatterijen en batterijen voor je hoortoestel of camera. Heb je problemen met de accu van je accuboormachine? AccuGigant.nl heeft ook hiervoor de oplossing! Neem snel een kijkje in ons assortiment en lever je apparaat weer nieuwe, krachtige energie.

Vind de geschikte batterij

Maak jegebruik van apparaten die veel energie verbruiken? Dan adviseren wij om oplaadbare batterijen te gebruiken. Apparaten die veel energie verbruiken zijn bijvoorbeeld een digitale camera, fietslampen of draadloos speelgoed, zoals een bestuurbare auto. Voor apparaten die weinig energie gebruiken, zoals een afstandsbediening of rekenmachine, kun je kiezen voor een gewone alkaline batterij. Ook bij apparaten die het altijd moeten doen, zoals een wekker of rookmelder, kun je het beste gebruik maken van een alkaline batterij. De reden hiervoor is dat alkaline batterijen in tegenstelling tot oplaadbare batterijen weinig vermogen verliezen in de tijd. Dit wordt ook wel ‘zelfontlading’ genoemd. Alkaline batterijen lopen bijna niet leeg wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van het apparaat, maar oplaadbare batterijen verliezen ongeveer 3-10% van hun vermogen per week.

Hoortoestel

Wanneer is de batterij van je hoortoestel leeg? Zodra de batterij van je hoortoestel bijna leeg is, geven de meeste hoortoestellen een geluidsignaal. Ook wel de ‘batterij leeg-indicator’ genoemd. Op je apparaat staat aangegeven welke batterij je nodig hebt. Ben je op zoek naar een batterij voor je gehoorapparaat? Let dan goed op welke soort batterij met welke kleurcode geschikt is voor je hoortoestel. Als het erg koud of erg warm is, is een batterij eerder leeg dan bij een gemiddelde temperatuur. Het is daarom altijd handig om een extra setje batterijen bij je te hebben.

Accuboormachine

Naar mate een accuboormachine ouder wordt, gaat de accucapaciteit achteruit. Hierdoor doe je minder lang met een volle accu. Heel erg onhandig, aangezien het een draagbaar apparaat is. Wil je nog even snel een gat boren, is de accu leeg waardoor je je accuboormachine eerst weer moet opladen... Met een nieuwe accu kun je je accuboormachine weer gebruiken zoals deze bedoeld is: overal en op volle kracht, waar je maar wilt!

Lees meer