Batterijen

 

Batterijen 

In elk huishouden zijn ze te vinden: batterijen. U gebruikt ze voor de klok die bij u thuis aan de muur hangt, de afstandsbediening van de tv, de rookmelder, en noem maar op. In ons assortiment vindt u een ruim assortiment aan batterijen. Zo hebben wij onder meer AAA- en AA- batterijen, oplaadbare batterijen, knoopcelbatterijen en batterijen voor uw hoortoestel of camera. Heeft u problemen met de accu van uw accuboormachine? AccuGigant.nl heeft ook hiervoor voor u de oplossing! Neem snel een kijkje in ons assortiment en lever uw apparaat weer nieuwe, krachtige energie.

Vind de geschikte batterij

Maakt u gebruik van apparaten die veel energie verbruiken? Dan adviseren wij om oplaadbare batterijen te gebruiken. Apparaten die veel energie verbruiken zijn bijvoorbeeld een digitale camera, fietslampen of draadloos speelgoed zoals een bestuurbare auto. Voor apparaten die weinig energie gebruiken, zoals een afstandsbediening of rekenmachine, kunt u kiezen voor een gewone alkaline batterij. Ook bij apparaten die het altijd moeten doen, zoals een wekker of rookmelder, kunnen u het beste gebruik maken van een alkaline batterij. De reden hiervoor is dat alkaline batterijen in tegenstelling tot oplaadbare batterijen weinig vermogen verliezen in de tijd. Dit wordt ook wel ‘zelfontlading’ genoemd. Alkaline batterijen lopen bijna niet leeg wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van het apparaat, maar oplaadbare batterijen verliezen ongeveer 3-10% van hun vermogen per week.

Hoortoestel

Wanneer is de batterij van uw hoortoestel leeg? Zodra de batterij van uw hoortoestel bijna leeg is, geven de meeste hoortoestellen een geluidsignaal. Ook wel de ‘batterij leeg-indicator’ genoemd. Op uw apparaat staat aangegeven welke batterij u nodig heeft. Bent u op zoek naar een batterij voor uw gehoorapparaat? Let dan goed op welke soort batterij met welke kleurcode geschikt is voor uw hoortoestel. Als het erg koud of erg warm is, is een batterij eerder leeg dan bij een gemiddelde temperatuur. Het is daarom altijd handig om een extra setje batterijen bij u te hebben.

Accuboormachine

Naar mate een accuboormachine ouder wordt, gaat de accucapaciteit achteruit. Hierdoor doet u minder lang met een volle accu. Heel erg onhandig, aangezien het een draagbaar apparaat is. Wilt u nog even snel een gat boren, is de accu leeg waardoor u uw accuboormachine eerst weer moet opladen... Met een nieuwe accu kunt u uw accuboormachine weer gebruiken zoals deze bedoeld is: overal en op volle kracht, waar u maar wilt!